TITAINA AMB ALADROC I ALL NEGRE

La titaina és un plat típic del barri del Cabanyal tradicionalment elaborat en quaresma, ací ho servim sobre una coca de cervesa.

Titaina:

  • Pimentó verd 250 g
  • Pimentó roig 250 g
  • Tomaca 250 g
  • Oli d’oliva verge extra 200 ml
  • Aladrocs marinats 300 g
  • Os de pernil xicotet
  • Sal 400 g
  • Sucre 200 g

Elaboració:

Pelem els pimentons, la tomaca, llevem les llavors i tallem tot en brunoise. Es confiten els pimentons en oli d’oliva amb l’os de pernil, afegim les tomaques i el sucre. La verdura ha de quedar cuinada però sense desfer-se. S’escorre i se salpebra.

Aladroc marinat: Netegem els aladrocs i els introduïm en aigua amb gel uns minuts. Assequem i marinem amb 50% de sucre i 50% de sal grossa. Després de mitja hora aproximadament es renten amb aigua freda, es tallen els lloms i reservem en oli d’oliva suau.

Per acompanyar elaborem una emulsió d’all negre (all negre i oli d’oliva) i una lactonesa de pinyons (pinyons torrats, llet, oli i sal).

Coca de cervesa:

  • Farina de blat 500 g
  • Cervesa 150 ml
  • Oli d’oliva verge extra 150 ml
  • Sal 10 g

Barregem tots els ingredients, deixem reposar 15 minuts. Estenem la massa sobre la safata formant una capa de 3 mm i posem al forn a 180ºC durant 15 minuts.
Per a la presentació se serveix la titaina sobre la coca amb els aladrocs damunt de les verdures, decorant amb les salses, pinyons torrats i coriandre.

Grupo La Sucursal