TITAINA AMB ALADROC I ALL NEGRE
La titaina és un plat típic del barri del Cabanyal tradicionalment elaborat en quaresma, ací ho servim sobre una coca de cervesa.
Titaina:
- Pimentó verd 250 g
- Pimentó roig 250 g
- Tomaca 250 g
- Oli d’oliva verge extra 200 ml
- Aladrocs marinats 300 g
- Os de pernil xicotet
- Sal 400 g
- Sucre 200 g
Elaboració:
Pelem els pimentons, la tomaca, llevem les llavors i tallem tot en brunoise. Es confiten els pimentons en oli d’oliva amb l’os de pernil, afegim les tomaques i el sucre. La verdura ha de quedar cuinada però sense desfer-se. S’escorre i se salpebra.
Aladroc marinat: Netegem els aladrocs i els introduïm en aigua amb gel uns minuts. Assequem i marinem amb 50% de sucre i 50% de sal grossa. Després de mitja hora aproximadament es renten amb aigua freda, es tallen els lloms i reservem en oli d’oliva suau.
Per acompanyar elaborem una emulsió d’all negre (all negre i oli d’oliva) i una lactonesa de pinyons (pinyons torrats, llet, oli i sal).
Coca de cervesa:
- Farina de blat 500 g
- Cervesa 150 ml
- Oli d’oliva verge extra 150 ml
- Sal 10 g
Barregem tots els ingredients, deixem reposar 15 minuts. Estenem la massa sobre la safata formant una capa de 3 mm i posem al forn a 180ºC durant 15 minuts.
Per a la presentació se serveix la titaina sobre la coca amb els aladrocs damunt de les verdures, decorant amb les salses, pinyons torrats i coriandre.
Grupo La Sucursal